Gör så här:
- Putsa rullen fri från hinnor. Blanda vatten med salt och socker i en bunke och vispa tills salt och socker löst sig. Lägg i rullen och en tallrik ovanpå som håller rullen under ytan. Ställ kallt i 2–3 dagar.
- Koka upp vatten med fond och soja. Ta upp rullen ur saltlaken och lägg ner den i buljongen. Koka upp och skumma.
- Skala lök och morötter och skär dem i bitar. Lägg bitarna i buljongen med pepparkorn och låt sjuda under lock i ca 1 1/2 timme tills köttets innertemperatur är 85°. Känn med en sticka att köttet är mört.
- Låt rullen kallna i lagen om den ska användas som pålägg. Ställ ut den om det är kallt ute så kyls den snabbt.
- Ta upp rullen och skiva den tunt med vass kniv eller i skärmaskin.
- WRAP: Bred pepparrotsost på brödet, lägg på saltrulleskivor och sallad. Rulla samman och packa i ryggsäcken.