Vild Biff Rydberg med senapskräm

En variant på den klassiska rätten som med fördel kan tillagas ute i naturen. Med kokt potatis förenklas tillagningen. Förbered hemma och ta med.

4 pers

Ingredienser

BIFF RYDBERG:

  • 600 g fast potatis
  • 3 gula lökar
  • 600 g dov- eller kronvilt, ytterfilé, rostbiff eller innanlår
  • 100 g smör
  • 1/2 + 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

SENAPSKRÄM:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk senapspulver, Colman’s
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot eller pepparrot på tub
  • 1–2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

TILLBEHÖR:

  • äggulor

GÖR SÅ HÄR:

1. Skala och koka potatisen. När den har kallnat skärs den i 2 x 2 cm stora bitar. Lägg i en burk med lock.

2. Skala och finhacka lökarna. Lägg i en burk med tätslutande lock.

3. Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber. Lägg i en plastpåse eller burk med lock.

4. Vispa grädden och smaksätt med senapspulver, senap, pepparrot, socker, salt och peppar. Smaka av och lägg i en burk med tätslutande lock.

5. Packa samtliga delar till rätten, även salt, peppar och smör.

6. Hetta upp stekhällen över elden. Lägg i en rejäl klick smör och stek löken länge, länge under omrörning, smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Har du lite öl med kan du hälla i lite på löken, så mjuknar den och får god smak. Lägg löken åt sidan. 

7. Lägg i mer smör och stek potatis tills den får färg. Stek därefter köttet hastig runt om. Salta och peppra.

8. Lägg upp potatis, kött och lök på medhavda tallrikar. Servera med senapskräm och eventuellt en äggula.