Wokade nudlar med asiatisk hjort

En snabblagad rätt som går hem hos jaktlaget. Ostronsås finns på asiatiska hyllan, men är oftast billigare i asiatiska butiken.
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen

Gör så här:

1. Lägg nudlarna i en stor bunke. Koka upp vatten och häll det över nudlarna. Det ska täcka väl, så eventuellt får du koka mer vatten. Låt stå i minst 20 min.

2. Ansa och skiva purjolöken tunt. Tvätta och hacka chilifrukten. 

3. Hetta upp stekhällen, till exempel en Muurikka, och tillsätt olja. Fräs köttet, lite i taget om stekhällen inte är så stor. Tillsätt chili och purjolök mot slutet och låt steka med tills purjon har mjuknat. 

4. Ta av eller dra köttet åt sidan. Tillsätt ytterligare lite olja och fräs wokgrönsakerna på hög värme. 

5. Vänd i kött och nudlar när grönsakerna är varma. Tillsätt ostronsås och smaka av med salt. Servera genast med lite sweet chilisås och soja.

Tips 1
Du kan välja vilket kött som helst till denna rätt. Även köttrester passar. Då behöver du inte steka köttet utan tillsätter det när grönsakerna är klara

Tips 2
Vill du hellre tillaga woken med färska grönsaker ersätter du påsgrönsakerna med 3 morötter, 2 stånd broccoli och 200 g färsk spenat.

10 personer

Ingredienser

WOK

  • 500 g vetenudlar
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1,3 kg strimlat kött eller färs av hjort
  • 1 purjolök
  • 1–2 röd chili, spansk pepparfrukt
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1 1/2 dl ostronsås
  • 1 tsk salt

TILLBEHöR

  • sweet chilisås
  • soja
Catarina Bennetoft
Ämnen i artikeln
Fler recept
Recept: Catarina Bennetoft
Foto: Stefan Wettainen
10 personer

Ingredienser

WOK

  • 500 g vetenudlar
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1,3 kg strimlat kött eller färs av hjort
  • 1 purjolök
  • 1–2 röd chili, spansk pepparfrukt
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1 1/2 dl ostronsås
  • 1 tsk salt

TILLBEHöR

  • sweet chilisås
  • soja