Tartar av rådjur

Bjud på den här enkla och vackert dekorerade förrätten. Lite ljummet vatten i tartaren gör den len och mjuk i konsistensen.

4 pers

Ingredienser

TILL 4 PERS:

  • 2 innerfiléer från ett vuxet rådjur, 200–300 g
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 4 msk neutral olivolja
  • + 1 msk ljummet vatten
  • 1 dl osaltade pistaschnötter, hackade
  • 2 msk hackad gräslök

SERVERING:

  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • ätliga blommor
  • rostat bröd

Gör så här:

1. Putsa och tärna rådjursfiléerna i små bitar. 

2. Blanda köttet med salt, peppar, olivolja och lite ljummet vatten. Tillsätt hackade pistaschnötter och hackad gräslök. Blanda väl och lägg upp på fyra tallrikar.

3. Strö lite flingsalt och nymald svartpeppar över och garnera med ätliga blommor.

4. Servera genast med rostat bröd.