Gör så här:
1. Putsa köttet och lägg den hela biten i en plastpåse med olja och soja. Marinera i rumstemperatur i minst en timme.
2. RÖD SÅS: Blanda samtliga ingredienser till såsen och låt stå medan köttet marinerar.
3. VIT SÅS: Knäck ägget i en hög och smal bunke. Tillsätt senap, riven pepparrot och vinäger. Mixa samman under tiden som oljan hälls i en fin stråle. Om såsen blir för tjock kan den spädas med lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar.
4. Grilla köttet runt om så att det får fin färg. Lägg det åt sidan och grilla klart på indirekt värme till 56° innertemperatur. Låt köttet vila och skär det sedan i skivor. Servera genast med såser och ugnsrostad potatis.
Tips! Rostad potatis
Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen. Vänd den med olivolja, salt och peppar i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen i 30–40 min. Känn efter med en sticka att den är klar.