Foto: ShutterstockNu drar jakten på svartbjörn igång i Maine där stammen växer.

Snart jakt på 35 000 björnar i Maine

Nu förbereds jakten på svartbjörn i amerikanska delstaten Maine med en population på 35 000 djur – en stam som dessutom växer.

Björntäta Maine ligger högst upp i nordöstra hörnet av USA.
Delstaten är bara en femtedel så stor som Sverige.
Jakten med åtel sker mellan den 30 augusti och den 25 september, skriver tidningen My Journal Courier.
Björnjakten får sedan pågå till slutet av november. Men flertalet björnar fälls då jägarna kan använda åtel och djurrättsaktivister i delstaten har kritiserat detta jaktsätt.

Mindre än brunbjörnen
Svartbjörnen är mindre till storleken än grizzlybjörnen och anses också vara mindre aggressiv. Artens utbredningsområde omfattar stora delar av Nordamerika och svartbjörnen har tagit över områden där grizzlybjörnen utrotats.
Djurets päls är i allmänhet svart, men den kan även vara brun eller till och med vit.

Lars Sönnergren
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på print
Dela på email
Ämnen i artikeln
Liknande artiklar
Hämtar artiklar ...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i din e-postadress och godkänn villkoren så får du automatiskt ett mejl varje dag med de senaste nyheterna.

Hämtar artiklar ...