Bladet har rak slipning och rak bladprofil, som gör det lätt bryna. Slipfasen är relativt lång vilket gör att kniven skär med lägre friktion – perfekt för kött men också i övrigt användbart. Vid leveransen är bladet finslipat och polerat.
Handtaget är konstruerat för att vara lätt och säkert. Det är gjort i extra hållbar glasfiberarmerad nylon. Skelettkonstruktionen gör att det går åt mindre material och vikten reduceras. Samtidigt är handtaget bekvämt och greppsäkert. Dessutom lätt att skölja rent.
Fälls ut med tummen
Traditionell enhandsöppning gör att bladet kan fällas ut med tummen med hjälp av sprinten (nabben) på bladet. Den traditionella Lockback-låsningen finns också. En utfällbar karbin göms i skaftet – perfekt när man vill fästa kniven lätt tillgänglig i ett snöre runt halsen, i bältet eller på ryggsäcken. Karbinen fungerar också som en enhandsmanövrerad flasköppnare. På skaftet finns också ett löstagbart clips (klämfäste) för den som vill fästa sin kniv på samma sätt som man fäster en kulspetspenna. Längd hopfälld: 114 millimeter. Blad: 79 millimeter. Vikt: 132 gram.
Jag har flått ett antal vilt med kniven och eggen är än så länge som ny. Har bara brynt av bladet några gånger.
Det här är en kniv som får fullt godkänt.
Pris: 899 kronor. Telefon, generalagent: 0271-121 00.
E-post:
[email protected]