• Tipsa oss
  • Insändare
  • Prenumerera
  • E-tidning
  • Nyhetsbrev
  • Redaktionen
  • Annonsera
  • JRF
  • Jakttider
Jakt & Jägare - En publikation från Jägarnas Riksförbund Jägarnas Riksförbund
  • Start
  • Nyheter
  • Opinion
  • Jakt
  • Hund
  • Mat
  • Utrustning
  • Fråga oss
  • Jägarmarknaden
  • Sök

Svenska Viltmatakademin

Här visas de senaste nyheterna och artiklarna om svenska viltmatakademin.

  • Publicerad 2024-09-19 14:41

    Årets viltkrog – lyckliga gäster på Åre Nature Studio

    Årets viltkrog har utsetts under Smakfestivalen i Umeå – och det blev Åre Nature Studio. Enligt juryn bjuder restaurangen sina ”lyckliga gäster på en exklusiv och nyskapande upplevelse”.
  • Publicerad 2022-08-19 17:14

    Två delar priset som Årets viltkrog

    När Svenska Viltmatakademin i år för fjärde gången skulle dela ut sitt pris Årets viltkrog stod det klart att loppet var så jämnt i toppen att juryn beslöt sig för att låta två krogar vinna. Det blev Linköpingskrogen Jord och Gammelgården i Sälen.
  • Att tvätta köttet med ättika är en åtgärd som avsevärt kan förbättra kvaliteten på viltköttet, enligt studien. Det här är grillad vildsvinskarré med smak av Indien. Receptet hittar du på svensktvildsvinskott.se.
    Publicerad 2021-08-22 07:00

    Så blir viltköttets kvalitet bättre

    Med god hantering håller viltköttet sin kvalitet hela vägen från skogen till bordet. Det visar en ny vetenskaplig studie som Svenska Viltmatakademin har gjort på uppdrag av Jordbruksverket.
  • Så här glad blev köksmästare Andreas Landén på Restaurang Jord över utmärkelsen Årets viltkrog 2021.
    Uppdaterad 2022-08-19 17:17

    Restaurang Jord är Årets viltkrog 2021

    För andra året i rad har Restaurang Jord i Linköping utsetts till Årets viltkrog av Svenska Viltmatakademin. Prisutdelningen ägde rum i dag, under Årets viltdag på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge.

Senaste nytt om varg

Hämtar artiklar ...
  • Utrustning

Bra optik med avståndsmätning

  • Utrustning

Ljus för jägare

  • Ammunition

Magnum eller inte?

  • Vapen

Lätt och smidig hundförarbössa

  • Vapen

Sikte i toppklass – med avskräckande pris

  • Vapen

Tyst och vacker med bra balans

  • Utrustning

Godkänd värmekamera till hyfsat pris

  • Vapen

Älgvapen med variation

  • Utrustning

Termisk teknik i dagsljus

  • Utrustning

Praktiskt plagg som gör jakten säkrare

Hur får jag använda magasinet?

Fråga oss!

Våra experter svarar på frågor

  • Mat

Öppen viltburgare

  • Mat

Italiensk pastasallad med viltkorv och fetakräm

  • Mat

Duva i örtsmör med primörer och rödvinssky

  • Mat

Ugnsstekta tjäderbröst med fransk potatisgratäng

  • Mat

Gås i sousvide med ljummen potatissallad

  • Mat

Rådjursfilé med primörer och ramslökskräm

  • Mat

Viltrullader med ädelost

  • Mat

Wokade nudlar med asiatisk hjort

  • Mat

Stekt mufflonfår med krämig potatisbakelse

  • Mat

Rökmarinerad dovytterfilé med grönsaker på ricottabädd

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i din e-postadress och godkänn villkoren så får du automatiskt ett mejl varje dag med de senaste nyheterna.

loader

Jag godkänner att ni lagrar min e-postadress och använder den enbart för detta utskick.

Opinion

Hämtar artiklar ...
Jakt & Jägare - En publikation från Jägarnas Riksförbund

Läs

  • Papperstidning
  • E-tidning
  • Webbtidning
  • Nyhetsbrev

Kontakt

  • Jakt & Jägares redaktion
  • Prenumerera
  • Annonsera
  • Tipsa oss
  • Insändare

Ansvarig utgivare

Jakt & Jägare ges ut av Jägarnas Riksförbund.
Ansvarig utgivare är Anna Förster.

Jägarnas Riksförbund