• Tipsa oss
  • Insändare
  • Prenumerera
  • E-tidning
  • Nyhetsbrev
  • Redaktionen
  • Annonsera
  • JRF
  • Jakttider
Jakt & Jägare - En publikation från Jägarnas Riksförbund Jägarnas Riksförbund
  • Start
  • Nyheter
  • Opinion
  • Jakt
  • Hund
  • Mat
  • Utrustning
  • Fråga oss
  • Jägarmarknaden
  • Sök

Vilthanteringsanläggning

Här visas de senaste nyheterna och artiklarna om vilthanteringsanläggning.

  • Publicerad 2024-10-16 17:48

    Nya regler – lättare att sälja vildsvinskött

    Vildsvinsjägare får från den 4 november sälja vildsvinskött direkt till privatpersoner, butiker och restauranger. ”Positivt, även om reglerna fortfarande är krångliga”, säger Mikael Hultnäs, riksviltvårdskonsulent på JRF.
  • Livsmedelsverket laddar för att i september få ut förslaget om hur jägare lättare ska kunna avyttra vildsvinskött. Med nuvarande regler krävs att köttet tas om hand av en speciell vilthanteringsanläggning. Då blir det svårt att höja avskjutningen av vildsvin.
    Publicerad 2019-06-07 12:27

    ”Delmål” för nya regler om vildsvinskött

    Arbetet med att ta fram förslag för enklare hantering av vildsvinskött har nått ett delmål, meddelar Livsmedelsverket. I september går förslaget om olika åtgärder ut på remiss till berörda parter.
  • För jägare som vill få björnköttet styckat eller sälja köttet vidare kan det bli långa resor med den fällda björnen. Få viltslakterier tar emot björnkött.
    Publicerad 2018-08-20 11:28

    Få slakterier tar emot björnkroppar

    På tisdag börjar björnjakten, men för dem som fällt en björn blir det svårt att hitta ett slakteri som tar emot björnkroppen.
  • Johan Hultberg (M) vill ha besked från landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) hur det blir med möjligheter för jägare att kunna sälja vildsvinskött utan att behöva gå omvägen via en vilthanteringsanläggning.
    Publicerad 2018-04-05 11:00

    M vill ha besked om vildsvinskött

    Johan Hultberg (M) vill ha besked från landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) om hur det blir med en lagändring, så att jägare ska kunna sälja vildsvinskött direkt till konsument.

Senaste nytt om varg

Hämtar artiklar ...
  • Vapen

Smarta tips för att handla begagnat

  • Vapen

Konkurrensen i mellanprisklassen hårdnar

  • Vapen

Bra har blivit bättre

  • Vapen

Tio patroner kostar fem centimeter

  • Utrustning

Termisk teknik i dagsljus

  • Vapen

En lätt nyhet med skjutglädje

    Enkla skott med klassisk lättviktare

    • Utrustning

    Sitt skönt på passet

    • Utrustning

    Smarta klockor för jakt och friluftsliv

    • Vapen

    Lupo – den italienska vargen

    Vad vet du om Sako L46 kaliber 7×33?

    Fråga oss!

    Våra experter svarar på frågor

    • Mat

    Potatispaj med viltfärs

    • Mat

    Gås i sousvide med ljummen potatissallad

    • Mat

    Långbakat och grillat vildsvin

    • Mat

    Viltravioli med vin och rosmarin

    • Mat

    Råbiff av dovhjort med misomajonnäs och picklade tillbehör

    • Mat

    Ostfyllda färsbiffar med örtig sås

    • Mat

    Wallenbergare av vildsvin, citronmos och gröna primörer

    • Mat

    Ramen med hjort

    • Mat

    Asiatisk viltfärsgryta

    • Mat

    Macaronilasange

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

    Fyll i din e-postadress och godkänn villkoren så får du automatiskt ett mejl varje dag med de senaste nyheterna.

    loader

    Jag godkänner att ni lagrar min e-postadress och använder den enbart för detta utskick.

    Opinion

    Hämtar artiklar ...
    Jakt & Jägare - En publikation från Jägarnas Riksförbund

    Läs

    • Papperstidning
    • E-tidning
    • Webbtidning
    • Nyhetsbrev

    Kontakt

    • Jakt & Jägares redaktion
    • Prenumerera
    • Annonsera
    • Tipsa oss
    • Insändare

    Ansvarig utgivare

    Jakt & Jägare ges ut av Jägarnas Riksförbund.
    Ansvarig utgivare är Anna Förster.

    Jägarnas Riksförbund