Polisens utredare, Emil Johansson, tror att fallet då de misstänkta tjuvjägarna publicerade bilder på nyskjutna älgar på Facebook är nära sin lösning.
Foto: Mostphotos Polisens utredare, Emil Johansson, tror att fallet då de misstänkta tjuvjägarna publicerade bilder på nyskjutna älgar på Facebook är nära sin lösning.

Vetlandafallet nära sin lösning

Polisutredningen mot de två män som misstänks för att ha skjutit älg på annans mark i Vetlandatrakten är snart slutförd. Enligt polisen är bevisläget avseende grovt jaktbrott gott.

Jakt & Jägare har tidigare skrivit om det ”gåtfulla” misstänkta jaktbrott som tros ha begåtts i närheten av Vetlanda.
Det var bilder på nyskjutna älgar, publicerade i Facebook-gruppen ”Jägarliv”, som satte polisen på spåret. Dessutom förekommer vittnesmål om hantering av älgkroppar söder om väg 127 mellan Vetlanda och Sävsjö.

Bra bevisläge
– Vi är på väg att redovisa detta och jag har god förhoppning att nå framgång med den ena delen, säger polisens utredare Emil Johansson.
I praktiken rör det sig om två händelser. I det ena fallet är bevisläget bra i det andra är det betydligt sämre. Brottsrubriceringen är fortfarande grovt jaktbrott, ett brott med fängelse i straffskalan.
– Vi har säkrat spår i sociala medier i det ena ärendet, i det andra har vi inget sådant.
Emil Johansson tillägger:
– Vi har hört alla inblandade och jag tror att vi kan vara klara inom ett par veckor.

Ovanligt förlopp
Du har tidigare nämnt att det rör sig om ett ovanligt tillvägagångssätt, kan du kommentera mer?
– Inte i detalj men generellt kan jag säga att det inte är vanligt att vid den aktuella tidpunkten skjuta älg på annans mark.