Foto: ShutterstockSvartbjörn är den minsta och mest spridda björnarten i Nordamerika.

Ökad jakt på svartbjörn i Alaska

Viltvårdsmyndigheterna i den amerikanska delstaten Alaska vill ha utökad svartbjörnsjakt kring huvudstaden Anchorage. Sammanlagt föreslås 40 svartbjörnar få fällas per jaktsäsong.

Bakgrunden till förslaget är att antalet konfrontationer mellan människa och björn runt Anchorage har ökat under de senaste två åren.
Den föreslagna jakten ska främst ske i två distrikt, McHuge Creek och Upper Cambell Creek. I vardera distrikt planerar man att 20 björnar ska kunna fällas, rapporterar KTUU.

USA:s största delstat
Alaska är USA:s största delstat, sett till ytan. Det är ett utpräglat vildmarksområde. 291 000 personer bor i kommunen Anchorage. Det är 40 procent av hela delstatens befolkning.

Lars Sönnergren
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på print
Dela på email
Ämnen i artikeln
Liknande artiklar
Hämtar artiklar ...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i din e-postadress och godkänn villkoren så får du automatiskt ett mejl varje dag med de senaste nyheterna.

Opinion

Hämtar artiklar ...