Det som polisen trodde var en illegal åtel visade sig vara utfordringsplats för havsörn.
Foto: Göran Ekström Det som polisen trodde var en illegal åtel visade sig vara utfordringsplats för havsörn.

Polis utredde örnmatning som jaktbrott

Det misstänkta jaktbrottet i Nynäshamn visade sig vara en plats där havsörnar matades med trafikdödat vilt. ”Jag har haft den i 30 år”, kommenterar jägaren Dennis Becker.

Jakt & Jägare skrev om förundersökningen som startade efter misstankar om jaktbrott och djurplågeri i de norra delarna av Sorunda i Nynäshamns kommun.
Skelett och djurkroppar hade hittats på en åker och ett vittne berättade att det såg ut som om någon gjort en åtel med kroppar från rådjur och grävling.

Inget brottsligt
Men nu har gåtan fått sin lösning rapporterar Nynäshamns Posten som har varit i kontakt med jägaren och biologen Dennis Becker som också examinerar jägare. I flera år har han varit medlem av Nationella viltolycksrådet och i den egenskapen fått tillgång till trafikdödat vilt som han sedan utfordrat havsörn med.

Kontaktade polisen
Ända sedan han läste om brottsmisstankarna har han försökt komma i kontakt med polisen.
– Jag är utbildad jägare och examinator i jägarexamen och jag har en fil kand i biologi så jag vet vad jag gör, så jag tycker att jag är rätt så säker på vad jag håller på med, säger Dennis Becker till Nynäshamns Posten.