Publicerad 2022-10-10 19:24 Lär dig ta hand om köttet Oktober innebär massor av jakt och förhoppningsvis en hel del kött att ta reda på. Men hur är det med intresset för efterarbetet hos de yngre jägarna? Värmländskt viltslakteri ser oroväckande trend.
Publicerad 2022-09-10 07:00 Utrikes 22 miljoner viltmiddagsmål per år i Norge Norges Jeger- og Fiskerforbund, NJFF, har räknat ut att de norska jägarnas insats ger viltkött motsvarande 22 miljoner middagsmål årligen.
Publicerad 2021-11-16 13:21 Viltkött bästa miljövalet enligt WWF Viltkött är ett bra val som proteinkälla enligt WWF:s köttguide för 2021. Problemet är att utbudet är för litet och organisationen hoppas att andelen vildsvinskött ska öka på marknaden.
Publicerad 2021-11-15 10:00 Sviniga tacos och mustig gryta Stek, gryta, tacos. Eleverna i de kommunala skolorna i Norrtälje kan se fram emot att gå till bespisningen den här veckan. Där väntar nämligen 8 500 portioner med olika rätter av vildsvinskött.
Publicerad 2021-11-06 18:34 Säljer viltkött dygnet runt Nyhetsmedia har den senaste tiden rapporterat om omfattande köttstölder i landets livsmedelsbutiker. Men på Christineholms Gård i Sörmland räds man inte detta. Viltkött säljs i en obemannad butik. Dygnet runt.
Publicerad 2021-09-20 17:59 Farlig salmonellasmitta hos vildsvin Provtagning av vildsvinskött visar att en farlig salmonellavariant sprider sig i stammen. I utsatta områden är 18 procent av fallviltet och 11 procent av skjutna vildsvin infekterade.
Publicerad 2021-09-14 16:33 Jaktkanaler presenterar nytt samarbete Två av Sveriges mest välkända Youtubekanaler för jakt- och matintresserade startar ett samarbete. ”Tillsammans når vi en mycket stor del av den nordiska jägarkåren”, säger Madeleine Pettersson.
Publicerad 2021-08-30 16:56 Mångmiljonsatsning mot vildsvinen 52 miljoner vill regeringen satsa för att få den ökande vildsvinsstammen under kontroll. Bland annat förordar man vilthanteringsanläggningar och uppsamlingscentraler för kött.
Publicerad 2021-08-22 07:00 Så blir viltköttets kvalitet bättre Med god hantering håller viltköttet sin kvalitet hela vägen från skogen till bordet. Det visar en ny vetenskaplig studie som Svenska Viltmatakademin har gjort på uppdrag av Jordbruksverket.
Publicerad 2021-08-12 17:37 Ilska mot säljförbud för vildsvinskött Jägarna måste kunna sälja kött, annars kommer vildsvinsjakten aldrig att öka. Det anser Bitte Ljungström, vd för Vidilab, som också är starkt kritisk mot det nuvarande systemet med subventionerade trikintester.