The Great Wild, en app bland annat för att hitta betaljakter och bjuda in till privata jakter, har fått både börsnoteringen och lanseringen utanför Sverige inställd tills vidare.
Foto: The Great Wild The Great Wild, en app bland annat för att hitta betaljakter och bjuda in till privata jakter, har fått både börsnoteringen och lanseringen utanför Sverige inställd tills vidare.

Oklart om jaktappen The Great Wild

Jaktappen The Great Wild, som Jens Byggmark investerat i tillsammans med bland andra Måns Zelmerlöw och MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson, har fått både utlandslanseringen och börsnoteringen framflyttade. Företaget har stött på problem.

Det uppger Di Digital, som citeras av AffärsLiv24.
Di Digital uppger att börsnoteringen är skjuten på framtiden och att det är tveksamt att den blir av under 2018.
Appen beskrivs som ett socialt nätverk för jägare som samtidigt ska sträva efter att bidra till bättre viltvård i hela världen med hjälp av hållbar och etisk jakt. Men det finns även kommersiella drivkrafter. Att ha betaljakter via appen öppnar även för att kunna sälja jakttillfällen med hjälp av The Great Wild.

”Airbnb för jaktmarker”
Förra året blev det känt att skidstjärnan Jens Byggmark skulle fungera som företagets ansikte utåt.
– En sorts Airbnb för jaktmarker, berättade Jens Byggmark när det blev officiellt att han investerat i företaget.
Han syftade på systemet att via webben hyra ut sin lägenhet en kortare tid till turister som annars bor på hotell.
Företagets VD Robert Nathansson har lämnat. Han har ersatts av Oskar Eriksson som i ett VD-brev till aktieägarna skrivit: ”Jag vet att ni alla väntar på den utlovade listningen och jag vet också att ni, likt vi, vill ha maximalt värde på gjord investering.”

Lanserades redan 2014
The Great Wild lanserades som app redan 2014.
Det utbudet som finns nu handlar bland att om att hitta och boka enskilda betaljakter. Det går även att planera och bjuda in till privata jakter, delta i det sociala nätverket och lägga upp en egen jaktprofil med bilder, viltobs och jakthändelser.
Mer info om The Great Wild finns här: