Foto: Alfredo Cerra / Shutterstock.comNandustrutsar rymde från ett hägn i Tyskland för flera år sedan och är nu så många att jägare vill att de ska jagas. Men myndigheterna säger nej.

Nej till strutsjakt i norra Tyskland

Jägare i ett område i norra Tyskland vill jaga struts. De sydamerikanska strutsarna har rymt från ett hägn.

På latin heter denna struts rhea americana. I Sydamerika kallas fågeln nandu. 
Strutsarna i Tyskland fanns fram till 1999 i ett hägn i ett reservat på gränsen till de nordliga delstaterna Schleswig-Holstein och Mecklenburg-Vorpommern. Precis där låg förr gränsen mellan Öst- och Västtyskland så naturen hade fått utveckla sig ostört.
Särskilt under senare år har fåglarna förökat sig kraftigt. Det finns nu 220 nandu i reservatet vid sjön Schaalsee. När de växtätande strutsarna tar sig ut från reservatet ställer de till stora skador i lantbruket.
En fullvuxen nandustruts kan bli 170 centimeter och väga 40 kilo. I Sydamerika är köttet omtyckt.
Men enligt radio NDR säger myndigheterna nej till jakt. Enligt nyhetsportale Proplanta kan dock miljöministeriet i Schwerin tänka sig att ägg får tas bort, så att fåglarna inte blir för många. En del naturvårdare anser att fågeln bör tas bort eftersom arten är invasiv.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på print
Dela på email
Liknande artiklar
Hämtar artiklar ...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyll i din e-postadress och godkänn villkoren så får du automatiskt ett mejl varje dag med de senaste nyheterna.

Hämtar artiklar ...